G-GWTV5VGLK3
top of page
Bella Porcile.jpg
Så blandar du höstens godaste drinkar – med skog och natur som smaksättare

Bella Porcile är kreativ bartender och arbetar ofta med skogen som inspirationskälla - här ger hon sina bästa tips på höstens godaste whiskey-drinkar.

Vad sägs om en värmande Irish Coffee med smak av granskott, eller varför inte en frisk whiskeycocktail med doft och smak av kantarell. Inför kommande höst är det säsongsbetonade råvaror, mustiga och smakrika drinkar som dominerar, gärna med inspiration från naturen. Bella Porcile har över 20 års erfarenhet som bartender och utmanar gärna med nya kreativa smaker, med naturen som utgångspunkt.

–Hösten är en fantastisk årstid att inspireras av och det är fascinerande vad naturen har att erbjuda. Skogen är fylld med vilda smaker och det finns många drinkvänliga råvaror i säsong. Våga överraska och bjud gärna på varma drinkar med oväntade smakkombinationer, säger Bella Porcile.

Här är tips på Bellas fem innovativa höstcocktails att bjuda på under sensommarens efterspel.

Golden Moments
 

Du behöver:
5 cl Tullamore D.E.W.
2,5 cl kantarellsirap*
3 cl citronjuice
Dry tonic/granskottstonic eller hjortrontonic
Sockrade kantareller

Så gör du:

  • Häll upp alla ingredienser förutom tonic i en shaker med is.

  • Skaka hårt tills shakern blir frostig.

  • Sila upp i highball-glas med is.

  • Toppa med tonic och sockrade kantareller (från kantarellsirapen).

 

Kantarellsirap*
2 dl råsocker
1,5 dl vatten
2 dl kantareller
En nypa flingsalt

 

  • Förväll kantarellerna.

  • Tillsätt socker, vatten, samt salt.

  • Låt koka i ca 10 min.

  • Dra av plattan, låt svalna och häll upp allt på rengjord glasburk.

  • Låt kantarellerna ligga kvar i sirapen för mer smak.

Golden moments (without bottle).jpg
Cloudy Toddy Tullamore D.E.W. x Bella Porcile.png

Cloudy Toddy

Du behöver:

5 cl Tullamore D.E.W.
1,5 cl hjortronsirap*
Varm Dry tonic/granskottstonic eller hjortrontonic
Lättvispad grädde
Riven kanel eller muskot

Så gör du:

  • Värm upp glaset med hett vatten.

  • Häll ut det varma vattnet och tillsätt whiskey och sirap.

  • Rör om och toppa upp med uppvärmd het tonic (värm i gryta över eld eller på spisen).

  • Skikta över lättvispad grädde.

  • Riv över kanel eller muskot

 

Hjortronsirap*
Värm 1,5 dl vatten, 2 dl socker och 1,5 dl hjortron tills sockret löst upp och det börjar koka.


Dra av från plattan och låt dra i minst 10 min men gärna någon timme.
 

Sila bort hjortronen

bottom of page