G-GWTV5VGLK3
top of page
Lågan är en märkning av restauranger som lagar mat cirkulärt genom biogas.

Välj en restaurang med symbolen för hållbar matlagning i White Guide

Sturehof, Berns Asiatiska och Operakällaren är bara några av ett tjugotal bemärkta Stockholmskrogar som valt 100% Biogas. På så sätt bidrar de till en hållbar gastronomi och en cirkulär ekonomi. Och det kan du också göra när du väljer en restaurang som har symbolen med den gröna lågan i White Guide.

Råvaran som ger minimalt avtryck
Sedan urminnes tider har matlagning och gastronomi förknippats med eld och öppen låga, så att kockar älskar sina gasspisar är egentligen ingen nyhet. Men det är inte bara traditionen som gjort det så populärt. Gaslågans jämna, konstanta värme och hur den blixtsnabbt kan regleras är ett viktigt verktyg när kockarna kreerar sina gastronomiska upplevelser.

Sedan sagda urminnes tider har biogasen äntrat arenan, och därmed har gasen gått från att vara det mer traditionella valet, till att vara en energikälla för framtiden. Biogasen är framsynt och hållbar, en förnybar och lokalt producerad energikälla som tar till vara biologiskt avfall – som exempelvis matavfall. Den enda restprodukten som biogasen lämnar efter sig är biogödsel, som lämpar sig utmärkt som näring för ekologiska grönsaker. På det sättet blir inte bara biogasen, utan även restaurangerna som använder den, del av ett cirkulärt tänkande. Genom kökens matavfall bidrar restaurangerna till produktionen av biogas och återförandet av näringsämnen till jordbruket.

Stockholm Gas samarbetar med White Guide vars ambition är att bidra till en vital matkultur och en spännande gastronomisk scen. Vi vill driva på omställningen till hållbar matlagning och har därför tagit fram en märkning i form av den gröna lågan. Lågan är en märkning av restauranger som lagar mat cirkulärt genom biogas. Dessa restauranger får symbolen 100% biogas intill sin restaurangbeskrivning. Tack vare den gröna lågan har vi gjort det lätt för dig som vill välja en restaurang som tar ansvar genom att aktivt välja grön energi.

100% Biogas inte bara i restaurangernas kök
På bara några år har möjligheterna att få biogas ökat radikalt i Stockholm och i dag är det inte längre bara för proffskockar. Med biogas tillgängligt för alla som har en gasspis hemma kan även deltidsgastronomer, vardagskockar och glada amatörer bli en del av den cirkulära utvecklingen. Om du ännu inte har gas är det enkelt att utreda möjligheterna för just dig att öppna upp pluggade ledningar eller dra nya.

Oavsett din ambitionsnivå kan du skapa matupplevelser med exakt samma gas som många av Stockholms absolut mest framstående krogar. Och vem vet, kanske kommer biogasen från råvarorna som kockarna jobbat med i just de köken.

Välkommen till Stockholm Gas AB

Stockholm Gas säljer biogas och naturgas till hushåll, restauranger, industrier och fordonssektorn. Stockholm Gas gör det enkelt att välja 100% biogas.

bottom of page