G-GWTV5VGLK3
top of page

Acerca de

Rånäs_Slott-74.jpg

Foto: Louise Franzén. Matsalen på Rånäs Slott

Utbilda dig på TUC Yrkeshögskola

Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enskilt största sektorn och i stort behov av personer med rätt utbildning.

På TUC Yrkeshögskola arbetar vi för att förse näringslivet med rykande färsk kompetens och kan på det sättet även hjälpa människor att ta ett kliv upp i karriären, och erbjuda förutsättningar för personlig och yrkesmässig utveckling.

Med utbildningar inom många olika områden kan vi erbjuda en bredd av utbildningar. Inom hotell, restaurang och turism kan intresserade läsa Hotel & Restaurant Manager och Arbetsledare inom måltidsservice.

Behov av personer med rätt utbildning

 

Krögarsonen Hans Palmgren har sedan barnsben ständigt haft en fot i restaurangbranschen och har drivit både turistanläggningar och restauranger. I sitt arbete inom besöksnäringen såg han ett stort kompetensbehov.


- Vi märkte att det saknades personer med rätt kompetens för att ta ledande roller inom hotell och restaurang. Jag och mina dåvarande kollegor började titta på hur man gjorde i Europa och såg att det fanns relevant utbildning och det ville vi också ta fram här hemma i Sverige” berättar Hans.

 

Det ledde till ett samarbete med TUC där han var med i framtagandet av programmet Hotel & Restaurant Manager.

Ser en ljus framtid

 

Hans har arbetat under flera år för att fler ska vilja utbilda sig till Hotel & Restaurant Manager och ser att branschen behöver lägga fokus på ledarskap och att personal måste få tillgång till utbildning och karriärvägar.


- Behovet av utbildad personal är stort och karriärmöjligheterna är enorma. Även om lönerna är relativt låga inom branschen så ser vi att de som tar klivet vidare till Manager höjer sina löner markant” berättar Hans.

Att satsa på en utbildning inom hotell- och restaurangbranschen är med andra ord ett smart val som leder till nya förutsättningar.

bottom of page