G-GWTV5VGLK3
top of page

Öppnar ny restaurang på Råda Säteri

Mölnlycke

Härryda

Compass Group har tecknat hyresavtal med Härryda Kommun om att ta över restaurangverksamheten på anrika Råda Säteri utanför Mölnlycke i Göteborg från den 1 oktober 2023. Huvudbyggnaden genomgår just nu en omfattande renovering men planen är att kunna ta emot gäster redan i höst.

Öppnar ny restaurang på Råda Säteri

Råda Säteri ligger i Rådasjöns naturreservat och har en historia som sträcker sig bak till 1770-talet. Sedan 1970-talet ägs säteriet av Härryda Kommun och har blivit ett populärt utflyktsmål från såväl närboende som långväga gäster. I huvudbyggnaden formas nu det som ska bli en helt ny restaurang där Compass Group tar över driften.

- Råda Säteri är ett riktigt drömprojekt för oss och vi är glada över förtroendet från Härryda Kommun att få skapa en helt ny restaurangupplevelse i denna historiska byggnad. Det nya konceptet heter Lokal och precis som namnet säger kommer vi att samarbeta med lokala leverantörer och skapa våra menyer utifrån säsong och tillgång. Det kommer bli igenkänning och klassiskt men med en modern tillagning där råvaran står i fokus, säger Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group.

Krister Dahl är själv bosatt i Mölnlycke och har tidigare i sin karriär arbetat på Råda Säteri i den dåvarande restaurangen. Han har sedan dess hunnit med över 20 år i Svenska Kocklandslaget där han fortfarande är senior rådgivare. Krister är också den enda kocken på den kulinariska olympiska arenan som uppnått fyra olympiska landslagvinnande guldmedaljer.

- Jag ser fram emot att få komma tillbaka på Råda Säteri och förvalta ett fint arv samtidigt som vi tar matupplevelsen in i 2020-talet. Vi har höga ambitioner om såväl känslan i restaurangen som vad vi ska servera på tallriken, säger Krister Dahl.

Öppnar ny restaurang på Råda Säteri
bottom of page