G-GWTV5VGLK3
top of page

Noema öppnar på Birger Jarlsgatan 64

Stockholm

Det är restaurangägaren Acki Kokotos som öppnar restaurang Noema på Birger Jarlsgatan 64. En restaurang som lockar med nya matupplevelser med inspiration från hela världen.

Noema öppnar på Birger Jarlsgatan 64

– Det här känns så härligt, det är jättefina lokaler och kommer att bli fantastiskt med en fin uteservering till sommaren. Jag bor i närheten och har många gånger tänkt att det vore fantastiskt att få öppna en restaurang just här, säger Acki Kokotos.

Birger Jarlsgatan 64 är en adress med lång historia. Huset som Noema nu tar plats i stod klart år 1927 och byggdes då för Svenska Engelska Mineralolje AB, det som sedan blev Shell. Wallenstam förvärvade fastigheten 2007 och har sedan dess haft sitt Stockholmskontor här.

– Namnet “Noema,” bär med sig en innebörd av djup och mening, och det är vad vi strävar efter att erbjuda i både kök och atmosfär. Vi vill att varje måltid här vara en minnesvärd upplevelse för gästerna och kommer att ha plats för cirka 180 gäster inomhus och nästan 100 utomhusplatser till sommaren, säger Joakim Erlandsson, delägare och restaurangchef.

Noema öppnar på Birger Jarlsgatan 64
bottom of page