I BLICKFÅNGET
Stockholm Gas vill driva på omställningen till hållbar matlagning och har därför tagit fram en märkning i form av den gröna lågan.
Med en applikation utvecklad av kockar för kockar samt utbildning sparar ni pengar och kan marknadsföra en hållbarhetsprofil med faktiska siffror.
MATERIAL FRÅN RESTAURANGNYTT
NYHETER OM HÅLLBARHET
Kampanjerbjudande med Vytal!
Restauranger som är eller vill ansluta sig till Vytal får i maj och juni 10 kr för varje utcheckning som gäster gör i restaurangen.
Nu sänker vi månadsfakturan med 10 kr/kundutcheckning hos Vytalpartners. Med samma rabatt mellan er och konsumenten kan vi höja användandet av flergångsförpackningar.
Delta via länken!
Hållbarhet inom Restaurangbransch och Besöksnäring - så här startar du arbetet
Visste du att företag som arbetar med hållbarhetsfrågor i sitt dagliga arbete är långsiktigt starkare och klarar sig bättre både vid rekrytering av personal men även ekonomiskt?
Trots alla fördelar med att arbeta hållbart inom Restaurangbransch och Besöksnäring så är det oerhört många som tänker ”Det där kan vi göra sen”. Här är tipsen för att starta hållbarhetsarbetet redan idag!
Generation Waste - så minskas matsvinn och miljöpåverkan
Generation Waste är engagerade i att arbeta mot globala mål genom samarbete och aktiva insatser.
Genom att prioritera hållbarhet, effektivitet, samarbete och engagemang för globala mål, strävar företaget efter att skapa en kultur av innovation och minskning av matsvinn.
Vytal - Flergångssystemet för din restaurangs take away
Vytal är världens största digitala system för återanvändbara mat- och dryckesförpackningar.
Är du en restaurang eller ett kafé som vill höja take away-upplevelsen, minska ditt skräp och klimatavtryck, eller söker lösningar för att uppfylla de nya nationella lagkraven om att erbjuda återanvändbara förpackningar?
Vytal har över 6 600 registrerade restauranger och 550 000 registrerade användare i 15 länder, där Vytal och deras partners hittills ersatt över 8,7 miljoner engångsförpackningar.
Hotell Bellevue har minskat sitt matsvinn
Många hotell har redan börjat arbeta med Generation Waste för att minska matsvinn och får utmärkt återkoppling från företagets applikation och tjänster.
''Jag ser samarbetet med Generation Waste som en viktig utveckling för oss i det arbetet. Som säsongsanläggning har vårt kök en viktig uppgift att maximera inkomst under ett fåtal månader per år samtidigt som de måste arbeta smart under hela året, berättar Petra Gustafsson, Platschef, Hotell Bellevue.